Ringette Nova Scotia Academy

PHASE 1: 9 Week Training CAMP: May 25th – July 27th 2014: 13 hrs 30 mins ice // 9 hrs off ice

In preparation for the 2019 Canada Winter Games, RNS will introduce the first 9 week development program for players with an interest in pursuing A/ AA caliber teams over the next 4 years. This is the first phase of a 5 year development cycle for elevating overall player development in Nova Scotia with a focus on skill development, physical and mental training, nutrition, and player management.

CLICK HERE TO REGISTER

  • OFF ICE: Introduction to advanced tactics, nutrition for the developing athlete, strength and conditioning testing and programming, individual player management sessions, sport psychology.
  • ON ICE: Skill development with a focus on advanced skating, individual ringette skills development, team-level technical and tactical training.
  • Goalkeepers: Off ice and on ice training in conjunction with player programming. 
  • Eligible Players Born: 2000/2001/2002
  • Players born in 2003 must email Click here for permission to register pending review. 
  • Players registered for Phase 1 will be provided advanced registration notice for subsequent phases of 2019 programming and seminars hosted by RNS. 
  • FEE: $250 (Those selecting payment by cheque option: fees must be received prior to first ice session.)
  • 13 hrs 30 mins ice // 9 hrs off ice
  • Multiple family members rebate:  players must be registered at the same time and living in the same residence  Rebate for 2 or more family members is the one reduction of 50$.
  • All players will receive a jersey. 
  • Spots are limited. 
  • Registration closes May 23rd at 12 noon. A waiting list will be developed for interested participants. 
  • 9 Weeks: LOCATION: St.Margarets Centre:  12 Westwood Blvd, Upper Tantallon, NS B3Z 1H3

Dates and Times

ALL SUNDAYS: Times adjusted by date:
Sunday, May 25, 2014, 6:30 PM - 8:00 PM 1h 30m SMITH, 8:15 PM - 9:15 PM 1h GYM 
Sunday, June 01, 2014, 10:30 AM - 12:00 PM 1h 30m SMITH, 12:15 PM - 1:15 PM 1h GYM
Sunday, June 08, 2014, 10:30 AM - 12:00 PM 1h 30m SMITH, 12:15 PM - 1:15 PM 1h GYM 
Sunday, June 15, 2014, 10:30 AM - 12:00 PM 1h 30m SMITH, 12:15 PM - 1:15 PM 1h GYM 
Sunday, June 22, 2014, 10:30 AM - 12:00 PM 1h 30m SMITH, 12:15 PM - 1:15 PM 1h GYM 
Sunday, July 06, 2014, 5:00 PM - 6:30 PM 1h 30m SMITH, 6:45 PM - 7:45 PM 1h GYM 
Sunday, July 13, 2014, 5:00 PM - 6:30 PM 1h 30m SMITH, 6:45 PM - 7:45 PM 1h GYM 
Sunday, July 20, 2014, 5:00 PM - 6:30 PM 1h 30m SMITH, 6:45 PM - 7:45 PM 1h GYM 
Sunday, July 27, 2014, 5:00 PM - 6:30 PM 1h 30m SMITH, 6:45 PM - 7:45 PM 1h GYM 

22h 30m Total Duration